2008-08-28

Játszó társak (3.4.)


20 megjegyzés:

laan írta...

szabad? : XXXL
:)

sisi/ Feltóti sándor írta...

sőt, kérem is!!! -:))

Altnőder Emese írta...

akkor én is bátorkodom egy nagynnagyonnal :)

Kepes Jozsef írta...

érdekes

Katjusa írta...

adonisz és adoné:D...
Nyersek és életszagúak. Ide érzem;D!

Névtelen írta...

na, mit mondjak, ez qrvayo. volt veled legalabb 4 bodyguard, vagy 50goy motoros mikor ezt fényképezted, fogadok :)
(kis vicc. nem megsértödni pliz)

sisi/ Feltóti sándor írta...

jajjaj, ecet, ne nekem mondd, én bírom azt ugratást. De ők a haverjaim, tudod, egy kis kommunikáció az egész, pedig... na, izé, értesz?

Névtelen írta...

mà' hogyne értenélek. a mi falunkban is voltak cigànyok. idöközben kivàsàroltàk öket a gazdagok a hisztorikus hàzukbol. nos, én ezeknek a csoro cigànyoknak vittem mindent (cihat, skàrpit meg kimustràlt porszivot, boylert, hütöszekrényt) ha arra jàrtam, aztàn mindegyik lekapta a kalapjat elöttem. nekem az adomàny nem került semmibe, nekik sem. (màrmint a tisztelet adas). egyébként, ha a szölöhegyen feltörtek egy pincét, az elsö nap nem tudta senki, hogy ki volt. még a màsodikon sem. a harmadikon biztosak voltak benne, hogy a cigànyok voltak. talàn igen, talàn nem. minden esetre a bortermelö nem enged be cigànyokat a pincéjébe, csak magyarokat. feltörni pincét érdemes, ha tudja valaki mi van benne. érted mire gondolok?

sisi/ Feltóti sándor írta...

Értelek, persze. Nem tudok viszont cigányproblémául gondolkozni. Nekem ők elsősorban ugyanolyan állampolgárok, mint bárki más. Ez a kocsma olyan, hogy a magyar ugyanúgy bepijál és hívatlanul is jön gagyogni az asztalhoz. És nem lehet sejteni, hogy vidám-e vagy valami felébreszti-e benne a városi ember iránti agresszióját, mert lehet, hogy ez veri ki nála a biztosítékot. Ehhez nem kell romának lenni, csak hülyének. Elég sokat megtudtam erről a párról, de nem beszélhetek erről. Nem lettek a barátaim se, de másnap köszöntünk egymásnak az utcán, és beszélgettünk. És természetesen kapnak a képekből is. Semmi különös nincs bennük. Szóba se került, hogy romák. És ez a legjobb, hogy nem kellett rájuk úgy nézni, mintha romák lennének, mert innen csak egy lépés, hogy legközelebb banánt dugdossak a szájukba, mint valami egzotikus lényeknek. Szóval nem érdekel, hogy roma vagy sem, nem vagyok se etnográfus, se nyelvgyűjtő, se szociális munkás, se hittérítő, senkit nem akarok megváltani sem felkarolni. Legalábbis nem a kocsmában és főleg nem fotózás közben. A tulajdonomat pedig általában kell megóvnom, és azt is tudnom kell, meddig lehet elmenni ha arra kérnek, fizessek valakinek egy sört.

Bognár János írta...

Hangulatos.

sisi/ Feltóti sándor írta...

ja igen, ha ez túl hosszú volt: a jóindulat is lehet gettó, megbélyegzés. A normális közviselkedés, általános társadalmi kommunikáció a mormám. És ezek az emberek, mivel nem biztos, hogy ehhez voltak szokva, ugyanazzal a bizalommal voltak irántam, mint bármely más egyszerű, nem túl iskolázott ember, ha szépen beszélnek velük, tisztelettel, nem leereszkedve.

YAN írta...

grt!

stgellert írta...

Nekem a szeretet van benne. Nagyon nagyon jó kép, pedig amúgy utálom a szociofotót. Ez mondjuk nem az.

Névtelen írta...

zsír

ecet írta...

Hja. Nehezen szüröm ki az irasodbol mire akarsz kilyukadni. Az a benyomasom, mint ha mentegetöznél.
Az én tapasztalatom, hogy a falusi magyarok is meglopjak egymast és mindent a cigànyokra kennek. Ez birosàgi itélettel alàtamaszthato. Egyébként nem vagyok "Jobacsi". Cuccot amit nem tudtam hasznàlni inkàbb odaadtam nekik. Nem önzetlenül, és nem hàtso gondolat nélkül. Tulajdonképpen féltem tölük.

sisi/ Feltóti sándor írta...

Csak arra, hogy számomra nincs cigánykérdés, mint ahogy nincs norvég- vagy osztrák-, cseh- meg katolikus- meg reformátuskérdés sem létezik, még akkor sem, ha van netán van ilyen kérdés. A gyűlölettől és a szeretettől egyszerre kell megszabadulni.

Katjusa írta...

remélem az enyémet sem értetted félre, ha mégis, 1000medvebocs!

sisi/ Feltóti sándor írta...

Katjusa!
Dehogy értettem félre, jó kis asszociáció!

Lesley írta...

Sándor... One day i learn Hungarian :))

+++++++++++++

Vedres Ági írta...

érezhető élethelyzet