2007-08-06

***

Oldsatterhand és barátai a városban ( a városlakók támadása)
képmese camera obscuraval


Hol volt, hol nem volt

az álmodozó királylány

a cicacsalád üzenetet visz

a besúgó

a cicamama figyelmeztetése

a városban

oldsatterhand és barátai

a városlakók

a szóváltás

a párbaj

a győzelem ünneplése

epekedve várakozó királylány, akiről megfeledkeztek

7 megjegyzés:

Hajdrák Tímea írta...

Beírjuk ide Tamásnak írt levelünket. Hátha megint okosodunk, és egy jó kis párbeszéd alakul ki. :)

Nagyon köszönjük, hogy feltettétek. Nagyon élveztük, a képeket is, és a mesét is. :)
Megkérdeznénk, hogyan csináltátok (mi azt gondoljuk, hogy az írásvetítő fóliára alkoholos filccel rajzoltak a gyerekek, és egy színes függöny elé tartottátok, amin hátulról átsütött a nap). Nem ismerjük ezt a technikát, amivel kidolgoztátok, szégyen gyalázat. :) Ha van időd, el tudod mondani? Boros Gyuri Nyíregyházáról

http://www.fotografus.hu/intro.php?f=57

készít valami furi technikával fotókat. A fenti linken van pár ilyen, lehet, hogy hasonlót csinálsz te is? Mondta, hogy nem egyszerű.

Mindenesetre, szívesen megfognám, és látnám élőben azokat a képeket.

Weinmaster írta...

Mese a köbön !!!

Szóval erről beszéltél a FV-on. Nagyon szép, nagyon jó,ha valami csoda folytán újból gyerekeim születnének csak ezt vetíteném nekik. Minden este más szöveggel.
üdv -W-

Névtelen írta...

Sziasztok!

Majdnem mindent kitaláltatok:))
Lyukkamerával készület diára, 6x7-es méretben. A kamera előtt valóban fólia volt a gyerekek rajzaival és a háttér egy függöny különbözőképpen megvilágítva. Filmhívás, szkennelés, némi utómunka.
A kidolgozásról: rézkarcpapíron van, nitro transzfer technikával készült. Kevesen csinálják, pedig egyszerű. Én Seres Gézától láttam, tanultam, mint annyi mindent még. A képekből print készül. A papírt be kell kenni nitrohígitóval és rá kell fektetni a printet. Ezt grafikai présen nagy erővel áthúzni. A nitro feloldja a papír kiszívja a printből a festék egy részét, és különleges, grafikus hatású lesz a "termék".
Egyébként az utóbbi időben archív-főleg argentotípia- technikákkal dolgozom ki a képeimet. Mindegy mi volt a kezdet(analóg, digitális...) a végeredmény kézimunkával gyártott egyedi kép lesz. Napon hívom vagy mostanában UV lámpával, amit lacitot készített nekem... Nagyon élvezem.
A Boros György képei-melyek ezekhez hasonlítanak-szerintem nem ezzel a technikával készülnek. Ha jól érzékelem polaroid lehet a kiindulás, majd leusztatva stb.

Üdvözöllek Benneteket: Tamás

Biró Roland írta...

szépek !!

csillaklenyanszki írta...

jaaaj, de gyönyörűségesek ezek!!!!!

Sándor Zsolt írta...

zseniális ez mindenestül

jjj írta...

wow...