2007-07-27

mom


26 megjegyzés:

Kepes Jozsef írta...

szemtől szembe
:)

Névtelen írta...

nagyon franko, öcsém :)

sisi írta...

Kissé morbid asszociációk ébrednek bennem, de melyik képednél nem? Csak eszembe jut most itt hirtelen, hogy a képeid általában mindenkinek tetszenek, (akinek meg nem, az jobbam is teszi, hogy ne tessék!) viszont elég ritkán vállalkozik valaki is képeid értelmezésére. Remek lenne, kedves laan, ha valahol elérhető lenne valamelyik képedről írt legérdekesebb komment, vélemény, brálat, sőt még az is, ha valami rettentő fikázás is lenne köztük. Ne érts félre, a képeimről írt vélemények között a legbecsesebbek a beszólások.

laan írta...

sisi..épp most basztatnak az ex otthonodban, két képemnél is....:)
elég érdekes:)

sisi írta...

Mármint FV? -:))

laan írta...

Nem te vagy véletlenűl lidércnyomás, a virágárus lány? :)))

sisi írta...

jujj, én csak tréfából használtam álnicket, azt is csak egyet: puszinyuszit. Mindamellett túlságosan is szokványos és fantáziátlan nemi orientáltságom kizárja, hogy női tollakkal ékeskedjek. A sisi névvel is félreértésbe kerültem párszor, mivel sokan szisziként olvassák, holott a sisi, vezeték- és keresztneven első és utolső betűjének ismétlése (Feltóti Sándor). (Később megtudtam, hogy a sisi szó az angol szlengben meleget jelent, de szerencsére ezen csak nevetek.) A virágárus lány nekem is feltűnt, de igyekezned kell, mivel hol Homér, hol meg szmena nyóc vagy valami ilyen kedvenc szovjet márkanév alatt tündöklő apukánk már kávézni hívta, és tudni kell róla, hogy villámkeze van, tudja hol a kapocs.

Kepes Jozsef írta...

sisi: mi az hogy "akinek meg nem, az jobbam is teszi, hogy ne tessék!"?
miért ne tetszhetne?
.
jó, az internet valamire biztos alkalmas, de dolgok megbeszélésére igen korlátozottan.
nagyon becsapja az embert (vagy az saját magát) ha megfelelő oldalra megfelelő témájú képeket felrakva kap 10-20 dícsérő pontot, vagy szösszenetet.
a pontok hamisan erősítik az önbizalmat, az pedig műveletlenséggel párosulva nem vezet jóra.

nagyon szívesen olvasnék az ilyen internetes szájtok szociológiai feldolgozásáról mert az nagyon sok mindent megmagyarázna.
.
hogy mik derülnek ki, puszinyuszi (én mindig jenőapura gondoltam e nick mögött)! ;-)

sisi írta...

Ha egy képem tetszik egy-két embernek, vagy akár többnek, hát legyen, isten neki... Ha tetszik x-nek vagy z-nek, akkor az megerősít, ha nem tetszik - teszem azt - Gipsz Jakabnak, az még inkább megerősít. Nem szabad mindenkinek tetszeni!!!! El is várom, hogy legyenek, akiknek nem tetszik, amit csinálok.

Kepes Jozsef írta...

én úgy vagyok, hogy az általam respektált fotósok (de ez más művészeti ágban is így van) nem minden képe tetszik. Mit jelent nekem az, hogy tetszik egy kép?
hogy megérintett, hogy valami rétegére ráéreztem, hogy kapcsolatba kerültem vele, hogy 'hatott rám'. (egyszer valaki azt mondta, hogy a jó művek olyanok, mint egy ökölcsapás. Ezért a legrosszabb számomra az, ha valami unalmas)
De sok olyan van, amit nem értek, van amit nem nézek meg elég figyelmesen, vagy olyan eszközökkel él a szerző ami nekem taszító.

Miben erősít téged az, ha valakinek nem tetszik a képed?

Névtelen írta...

a müvészetnek nem feladata, hogy tetszen.
"teccik" "nem teccik" benyomàs nem relevàns. a làtvàny nem a szemre, hanem az lélekre hat.
igényes müvészet-fogyasztonak minden figyelemre mélto ami érzéseket vàlt ki belöle, de csak arra fog reflektàlni, ami a tudatàban is megvan. hogy a tudat melyik részére hat a làtvàny, attol függ az itélet. a kép csak katalizàtor.

G írta...

exxxtra!
micsoda installaacio : )

sisi írta...

Ne várjátok el egy társalgásban, hogy mérnöki pontossággal fogalmazzak. Tetszik, azaz értékesnek tartom, ami még nem jeletni azt is, hogy azonosulok is vele.
Ám ha ecet pontosabb megközelítését vesszük alapul, akkor a tetszik-nem tetszik valóban nem releváns. Vannak művek, amelyeket akkor is értékesnek tartok, ha a személyiségemtől idegen. A nem tetszik ugyanis valamiféleképpen elutasítás. Ezek szerint bármely kép, amelyet nem tennék ki a falomra, ugyan nem tetszik, de elismerem, hogy művészileg értékes és komoly szellemi üzenetet hordoz. Mondjuk Goya háborús képei nem a falra kívánkoznak, de hogy a kor legmegrázóbb művészi dokumentumai, az is biztos. A problémát ott kellene megragadni, hogy ami esztétikus, még nem bizotos, hogy hordoz művészi üzenetet. Ezt sok helyen nem értik. Pl. egy általam tisztelt és heééyel.közzel baráti fotós, akivel jól érteztük magunkat több találkozón is, elképesztő tévedésnek ítélte, sőt először félregépelésnek hitte, amikor az ellen tiltakoztam, hogy a szépség az esztétikai érték fokát jelenti. Bár tudjátok, én is szoktam ún. szép képeket készíteni, de csak azért, mert minden érdekel a fotózásban, kivéve a glamur és talán a tücsök és bogár. Kaptam is laantól és kukától ilyen képemért szemrehányást. -:)
De azért válaszolok József konkrét kérdésére is. Egyszerű, nem mindenkitől hízelgő a dicséret. Vannak típusok, akikkel nincs barátság. De ez nem is annyira fontos, mert nem őhozzájuk viszonyítva tájékozódok.

Névtelen írta...

van olyan fotos vagy muvesz vagy akarki akinek magyarazni kell, hogy a szeepseeg az esztetikussaaggal azonos? hol van? : )

sisi írta...

samurai, vannak! Sőt az emberek többsége is ilyen. Legfeljebb az a kérdés, ki kurvít el kit? A művész a közönséget vagy fordítva. Vagy... egy brancs ez... -:))

Névtelen írta...

ez esetben AB veercsoportuuak, kezeket magasra! : )

laan írta...

a Bhármasok hova álljanak? :)

sisi írta...

NB 3-asokat akartál írni?

laan írta...

nem ugyanaz? :)

Kepes Jozsef írta...

sisi:
...hogy kitenném-e a falra... hát ezzel én is így vagyok. attól még lehet jó

sisi írta...

Hát épp ezt mindtam! Na! -:))

Névtelen írta...

laan:
"most basztatnak"
hol? linkeld màn be pliz, vagy küldd a cimet emilben paesano. gyötör a kivàncsisàg, nem szégyellem mert olyan emberi tulajdonsàg. màr mint a kivàncsisàg.
ciaocescu

juditny írta...

ez 6...

Sándor Zsolt írta...

kár, hogy nem pontozhatom, üdvözlettel: Gipsz Jakab

laan írta...

Jakab Úr!
Judit is pontozta...csak nyugodtan:)

Biró Roland írta...

és ez a másik kedvenc !!!
nekem (is) valóan morbid...