2007-05-04

Feltóti Sándor: Dunaújvárosi hidak / 2









A képeket lényegében egy felkérésre készítettem. Most épült fel Dunaújvárosban az új Duna-híd, és egy helyi civilszervezet, a Híd Egyesület kért meg, hogy az avatás idején rendezzek egy kiállítást. A téma így mi más is lehet, mint az új híd apropóján a város hídjai és vizei. Szándékosan a jelentéktelen, neve sincs és agyonhasznált objektumokat választottam.
A felvételeket kivétel nélkül egy Kijev 60-as középformátumú (6x6) géppel, egy Zodiák 30-as halszemoptikával készítettem fekete-fehér filmre (Ilford HP5, Ilford FP4, Forte 100). A felvételeket filmszkennerrel digitalizáltam és Phot Shoppal dolgoztam ki.

-Feltóti Sándor- (sisi)

7 megjegyzés:

Kepes Jozsef írta...

nem kevésbé erős, mint az első része.
a hatodik különösen

Katjusa írta...

picit irigykedem, nemrég jártunk mi is arrafelé, de sajnos nem vettük ilyen mélységekig/magasságokig nyakunkba a várost...:(
Ezek viszont hangulatos darabok, kicsit talán kárpótolnak is;)

Weinmaster írta...

Érdekes, hogy olyan köznapi téma, mint egy híd, mennyire izgalmas fotótémává válhat, persze nem biztos, hogy a híd köznapi téma,... minden nap nem épül belőlük. Nekem a téma megközelítése és a variácók végtelen tárháza tetszik a legjobban és akkor még a tónusgazdagságról, a részletekről és a kompozícióról nem is szóltam, ami minden fotónál mintaszerű.
Nekem élvezet nézegetnem ezeket a hidakat ilyen tálalásban, ... ha elmennék mellettük, vagy inkább alattuk és felettük, nem biztos, hogy ennyire tetszenének. ...

........... írta...

nekem a hetedik a kedvencem:)

Porkoláb Zsófi írta...

nagyon tetszik a sorozat!

juditny írta...

a szív hídjai...
(the bridges of dunaújváros county)
nagy gratu!

Névtelen írta...

Köszönöm mindenkinek a figyelmet és az elismerő szavakat.
Feltóti Sándor/sisi